Influencer Marketing

Influencer Marketing

Influencer Marketing

Wat is influencer marketing?

Met influencer marketing beïnvloedt een (social) influencer emoties, meningen en gedrag bij jouw doelgroep via o.a. blogs, foto’s of video’s. Hierdoor bereik je als bedrijf snel een specifieke doelgroep.
Je maakt een invloedrijk persoon het “gezicht” van jouw merk of van je campagne en deze persoon produceert dan content waarin jouw product/dienst duidelijk te zien is op bijvoorbeeld Instagram, Youtube, Facebook. In vergelijking met de traditionele vorm van adverteren is deze doeltreffend en tref je direct de door jou gewenste doelgroep.

De voordelen

• Hoge mate van betrouwbaarheid
• Hoge engagement i.c.m. lage kosten
• Doelgroep specifiek targetten
• 92% vertrouwen in earned media

Bereik instant je doelgroep met influencer marketing

Influencer marketing heeft veel voordelen waarvan budget vaak als eerst naar voren komt. Denk hierbij aan een micro-influencer die tussen de 1000 en 3000 volgers van een specifieke doelgroep heeft. Komt deze doelgroep overeen met de doelgroep van jouw bedrijf? Dan heb je voor relatief weinig geld gemakkelijk veel bereik!
Aan de andere kant van het spectrum staan de macro-influencers die een enorm bereik van honderdduizenden volgers hebben. Als zij jouw product een aantal keer naar voren laten komen in hun reguliere lifestyle content, wordt je bereik enorm vergroot. Online influencers hebben een zeer hoge “engagement” met hun volgers. Onze specialisten helpen jou met het vinden van de juiste influencer die goed aansluit bij jouw organisatie of product.

Cijfers

In Nederland is er in 2017 alleen al 100 miljoen euro naar influencer marketing gegaan en zijn er momenteel zo’n 15.000 influencers die commerciële samenwerkingen zijn aangegaan. Over heel de wereld is er in 2017 al 1 miljard aan gesponsorde postings uitgegeven op Instagram.

Bereik

Momenteel is er veel vraag en aanbod op de markt van online influencers. Je hebt micro- en macro influencers. Influencers hebben vaak een grote, trouwe achterband en de kracht om deze in beweging te krijgen. Door de juiste influencer te kiezen kan je een groot deel van de door jouw getargete doelgroep bereiken.

Influencer marketingcampagne

De markt van online influencers is enorm aan het groeien en dat betekent ook dat het belangrijk is up-to-date te blijven van de ontwikkelingen om zo goed mogelijk gebruik te kunnen maken van de services. Juul Services kan je verder helpen met het opzetten van een strakke influencer marketingcampagne.

Geïnteresseerd in onze Online Services?

Voel u vrij om ons een bericht te sturen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.